zmiana adresu na jaki przychodzi kod logowania

Discus and support zmiana adresu na jaki przychodzi kod logowania in XBoX Accessibility to solve the problem; Dzień dobry! Mamy w domu konsolę xbox i w niej 4ry konta użytkowników. Dotychczas były skojarzone z adreesami email w naszej domenie, ale niedługo... Discussion in 'XBoX Accessibility' started by NeliKlawiter, May 5, 2022.

1. NeliKlawiter
    NeliKlawiter Guest

Dzień dobry!

Mamy w domu konsolę xbox i w niej 4ry konta użytkowników.

Dotychczas były skojarzone z adreesami email w naszej domenie, ale niedługo stracimy do nich dostęp. Chcieliśmy więc zmienić te adresy na inne.

I to się niby udało. Dodalismy nowy adres (alias) ustawiliśmy go jako alias domyślny

Wszystko niby łatwo ALE

pomimo, że nowy adres jest ustawiony jako domyślny, i można logowac się podając nowy adres kod potwierdzający logowanie nadal wysyłany jest na STARY adres i nigdzie nie można tego zmienić.

Kłopot polega na tym, że te stare adresy przestaną działać za kilka tygodni.

*Moved from Polish Community Participation Center*

:)

NeliKlawiter, May 5, 2022
  2. XBF - Staniel Win User

[Associate używa aplikacji tłumacza, należy pamiętać, że mogą wystąpić błędy gramatyczne lub nieprawidłowa składnia]

Pozdrowienia NeliKlawiter,

Jest to więc prosta poprawka. Świetnie zrobiłeś zmieniając alias na kontach, ale wystarczy zaktualizować informacje zabezpieczające na tych samych kontach, usuwając stary adres e-mail i dodając nowy. Kroki, które mogą pomóc w tym zakresie, można znaleźć tutaj Aktualizowanie informacji zabezpieczających | Pomoc techniczna konsoli Xbox.

Mam nadzieję, że to pomoże i jeśli są jakieś dodatkowe pytania, daj nam znać

Jeśli masz inną obawę, utwórz nowy wątek za pomocą tego linku - Utwórz nowe pytanie lub rozpocznij dyskusję.

Szczerze

Staniel

Pracownik Xbox

I jak zawsze, jeśli to pomogło odpowiedzieć na twoje pytanie, pomóż społeczności i oznacz ją jako taką poniżej!

[Daj nam znać, jeśli to odpowiedziało na twoje pytanie, naciskając "Tak" poniżej]

[Associate uses a translator application, please note that grammatical errors or incorrect syntax may occur]

Greeting NeliKlawiter,

So, this is a simple fix. You did great changing the alias on the accounts but you just need to update the security info on the same accounts by removing the old email and adding the new one. You can find steps to help with this here, Updating Security Info | Xbox Support.

I hope this helps and if there are any additional questions, let us know

If you have a different concern kindly create a new thread using this link - Create a new question or start a discussion.

Sincerely,

Staniel

Xbox Employee

And as always, if this helped answer your question, please help the community out and mark it as such below!

[Let us know if this answered your question by pressing "Yes" below]
  3. Njal the Blue Win User

Co zobić gdy niewidać kodu do xbox live [What to Zobić when you can not see the code for Xbox Live]

Mógłbyś podać trochę więcej informacji proszę, jaki kod nie można zobaczyć i gdzie powinno być? To pomoże nam pomóc.

Translation:[Could you give me some more information please, what code can not be seen and where should it be?
    This will help us]
  4. Ryuk Siegel Win User

Dance Central 3 oraz problem z importem utworow z Dance Central 2

zgadza sie mam kod 25 znakowy na karcie ktory dostalem do gry Dance Central 3 tylko ze na tej karcie pisze by omylko przy importowaniu nie wpisywac tego kodu . "...Nie wprowadż omyłkowo 25-cyfrowego kodu wydrukowanego u góry tej karty."

Z tylu opakowania gry nie mam zadnego kodu.

A pod kodem ktory mam jest informacja "Zachowaj ten, kod by móc tańczyć dalej..."

Jesli chodzi o instrukcje ktora podales tam jest informacja ze mam podac kod ktory dostalem razem z gra DC2 tylko jak juz mowilem DC2 dostalem jako dodatek do kinecta i ta gre pobralem przy pomocy wlasnie tego kodu na dysk.
  5. AlpheyPL Win User

Minecraft Windows 10 Edition

Tak, gdy kliknąłem odbierz darmową kopię, przekierowało mnie na strone microsoft gdzie na swoim koncie wykorzystałem kod.

[Translation]

Yes, when I clicked receive a free copy, it redirected me to a Microsoft page where I used the code in my account.
  6. MarcelGajewski Win User

XBOX Gamepass trial 14 days

Okej, a jak już kupie od kogoś ten kod to da się go aktywować na microsoft store?

ENG: Okay, and when I buy this code from someone, it can be activated on the microsoft store?
Thema:

Loading...
  1. zmiana adresu na jaki przychodzi kod logowania - Similar Threads - zmiana adresu jaki

2. Zmiana daty urodzenia

in XBoX Accessibility
    Zmiana daty urodzenia: Dzień dobry, chciałbym zmienić date urodzenia, lecz nie mogę pomimo faktu iż mam powyżej 13 roku życia. Jak to naprawić? 87c49eee-6fdb-431a-8c1a-05d9806bddb9
  3. Profil Xbox - zmiana avatara na niestandardowy[Xbox profile - change your avatar to a...

in XBoX on Windows
    Profil Xbox - zmiana avatara na niestandardowy[Xbox profile - change your avatar to a...: Witam, Mam problem ze zmianą avatara profilu Xbox na niestandardowy w aplikacji Pomocnik konsoli Xbox. Próbuję już od paru tygodni, jednak za każdym razem, kiedy klikam "Wyślij", wyskakuje mi...
  4. Profil Xbox - zmiana avatara na niestandardowy

in XBoX on Windows
    Profil Xbox - zmiana avatara na niestandardowy: Witam, Mam problem ze zmianą avatara profilu Xbox na niestandardowy w aplikacji Pomocnik konsoli Xbox. Próbuję już od paru tygodni, jednak za każdym razem, kiedy klikam "Wyślij", wyskakuje mi...
  5. Zmiana danych konta Xbox.[Translation-Change your Xbox account information.]

in XBoX Accessibility
    Zmiana danych konta Xbox.[Translation-Change your Xbox account information.]: Witam. Jakiś czas temu kupiłem używanego Xbox-a One. Znajdowały się na nim dwie gry więc zamiast tworzyć nowe konto na konsoli to przerobiłem to co było. Pozamieniałem wszystkie dane na swoje...
  6. zmiana konta dorosłego na konto dziecka [Translate] Changing an adult account to a child's...

in XBoX Accessibility
    zmiana konta dorosłego na konto dziecka [Translate] Changing an adult account to a child's...: Hej mam problem ze zmianą konta dorosłego na konto dziecka - muszę to zrobić gdyż dzieciak ma 4 letnią historię gry Fortnite , na którą wydał ze 2 tysie na koncie XBOX mojej żony - status dorosły...
  7. Zmiana konta doroslego na dziecko. [Change your adult account to a child.]

in XBoX Accessibility
    Zmiana konta doroslego na dziecko. [Change your adult account to a child.]: Witam. Mam problem ze zmianą swojego starego konta doroslego na konto dziecka. Zależy mi na tym, bo syn zaczął grać w grę na moim koncie i nie chciał bym żeby to wszystko utracił, jak stworze...
  8. zmiana konta rodzic na konto dziecko[change parent account to child account]

in XBoX on Consoles
    zmiana konta rodzic na konto dziecko[change parent account to child account]: Witam, czy jest możliwość zmiany konta z rodzica na dziecko? Chodzi o sytuację, kiedy po zakupie konsoli zostało zarejestrowane konto jako rodzic. Z uwagi na fakt, iż na tym koncie jest już...
  9. Zmiana daty urodzenia na koncie Microsoft [Translation - Change your date of birth on your ...

in XBoX on Windows
    Zmiana daty urodzenia na koncie Microsoft [Translation - Change your date of birth on your ...: Witam, mam problem ze zmianą wieku na koncie Microsoft. Kiedyś przy zakładaniu konta kolega ustawił mi wiek dziecka (mam 18 lat). Nie przeszkadzało mi to do teraz. W grze Forza Horizon 4 mam...