Reklamace zakoupené hry prostřednictvím Windows Store. [Complaints purchased games through...

Discus and support Reklamace zakoupené hry prostřednictvím Windows Store. [Complaints purchased games through... in XBoX Games and Apps to solve the problem; Dobrý den. Snažím se vyřešit problém s reklamací, respektive vrácením peněz za zakoupení kopie hry Forza Horizon 4 Ultimate Edition. Pro reklamaci... Discussion in 'XBoX Games and Apps' started by Drahomír Pravec, Dec 24, 2019.

1. Reklamace zakoupené hry prostřednictvím Windows Store. [Complaints purchased games through...

Dobrý den. Snažím se vyřešit problém s reklamací, respektive vrácením peněz za zakoupení kopie hry Forza Horizon 4 Ultimate Edition. Pro reklamaci nákupu na Windows Store je tuším podmínka, že při žádosti o vrácení platby, nesmí být aplikace použita více
    než 2 hodiny, a žádost o reklamaci musí proběhnout během 14 dnů od zakoupení. Tato 14-ti denní lhůta ještě neuběhla, ale čas strávený v hře již logicky ano. Hra fungovala po stažení bez problému, jenže po poslední aktualizaci která dorazila pár dnů po mém
    zakoupení, většinou hra nejde spustit, nebo po krátké době aplikace spadne. Následující den po aktualizaci a z ní plynoucích problémů s fungováním hry, jsem dostal nesmyslný BAN, snad za odpojení z online utkání způsobené pádem aplikace, a to až do roku 2049,
    tudíž hra za 2 500 kč se stala nehratelnou. Můj pokus o kontaktování podpory vývojáře hry, přímo na diskusním fóru, skončil zablokováním tématu a jeho následným smazáním. Zároveň jsem dostal zprávu, že mám vytvořit "ticket" a počkat na odpověď podpory. Uplynulo
    pár dní, a můj ticket byl bez odpovědi uzavřen. Na mém Microsoft účtu, přímo v historii objednávek, již možnost zažádat o reklamaci není, ale přece není možné, abych zaplatil, ne zrovna směšnou částku, za několik hodin hraní a následnou blokaci přístupu k
    funkcím této hry a její další nefunkčnost, tudíž trvám na vrácení peněz. Mám požádat o reklamaci transakce přímo v bance, případně k tomu vznést reklamaci vůči vývojáři hry? Děkuji za každou radu či odpověď.

[Translation-Hello. I'm trying to solve the complaint problem or refund for buying a copy of Forza Horizon 4 Ultimate Edition. For a purchase claim on the Windows Store, I suspect that when applying for a refund, the app may not be used for more
    than 2 hours, and the claim request must take place within 14 days of purchase. This 14-day period has not yet passed, but the time spent in the game already logically does. The game worked smoothly after downloading, but after the last update that arrived
    a few days after my purchase, most of the game can not run, or after a short time the application falls. The following day after the update and the resulting problems with the operation of the game, I was given a meaningless BAN, perhaps for disconnecting
    from the online match caused by the fall of the application, until 2049, therefore the game for 2 500 CZK became unplayable. My attempt to contact the game developer's support, right on the discussion forum, ended up blocking the topic and then deleting it.
    At the same time I got a message that I should create a "ticket" and wait for the support response. A few days passed, and my ticket was closed without reply. On my Microsoft account, right in the order history, there is no longer the option to apply for a
    claim, but it is not possible for me to pay, not exactly a ridiculous amount, for a few hours of play and subsequent blocking of access to the features of this game and its other malfunction, so I insist on Refund. Should I request a transaction claim directly
    in the bank or make a complaint against the game developer? Thank you for every advice or answer.]

:)

Drahomír Pravec, Dec 24, 2019
  2. {Parity} Win User

Reklamace zakoupené hry prostřednictvím Windows Store. [Complaints purchased games through the Windows Store.]

3. Mistress Sara Win User

Zdravím mam dotaz kdyz si koupim hru například Sea of Thieves na steamu a propojim to s xboxem budu mít i Sea of Thieves na xboxu ?

Ne, budete mít verzi hry pro Steam, nikoli pro Xbox/Windows. Pokud chcete verzi hry pro Xbox, budete si muset koupit verzi pro Xbox. Některé hry nabízejí crossplay, některé ne. Další informace získáte u vývojáře každé hry.

No, you will have the Steam version of the game, not the Xbox/Windows version. You would need to purchase the Xbox version if you want the Xbox version of the game. Some games offer crossplay, some do not. You would have to check with each game's developer for more information.
  4. XBF - Amory Win User

Jak sdílet instalované programy na jednom účtu na jiný ?

Dobrý den, prosím, opravte mě, pokud jsem něco špatně pochopil, když na tom společně pracujeme.

Chápu, že se pokoušíte hrát hry EA z účtu, který není váš? Například přítel má předplatné her EA a vy chcete hrát hry dostupné v tomto předplatném prostřednictvím sdílení her?

Pokud tomu tak je, pak vysvětlením je, že sdílení her funguje pro hry a služby Xbox, které jsou staženy s účtem osoby, která je původně zakoupila, ale pro druhou osobu, která hraje, jim umožní přístup pouze ke hrám (a možná Game Pass, pokud bylo druhé zařízení nastaveno jako domácí zařízení), ale ne služby třetích stran, jako je EA Play.

Například můj přítel a já oba hrajeme Xbox na konzoli (totéž platí, pokud jsme byli na PC). Na svém účtu Xbox mají hry a předplatná (například Xbox Game Pass a EA Play). Já ne. Chci hrát s jejich hrami na své konzoli. Nejprve potřebuji, aby se přihlásili k mé konzoli a stáhli hry prostřednictvím svého profilu do mé konzole. Když se znovu přihlásím ke svému profilu, můžu tyto hry hrát. Jejich předplatné EA Play ale nemohu používat na svém profilu nebo účtu.

To bylo trochu dlouhé. Doufám, že jsem správně pochopil otázku a že to pomůže objasnit.

Pokud ne, dejte mi prosím vědět a můžeme na tom pokračovat.

[Používá se automatizovaný překladač. Prosím, odpusťte případné gramatické chyby.]
  5. maxen Win User

Forza Horizon 3, Microsoft Store and Windows 10 built in store differ?

The Microsoft Store offer is only for purchases through the Microsoft Store, which is different from purchasing through the Windows 10 Store. Usually Microsoft Store purchases are only physical copies of the game, which may have been eligible for a $10 discount
    on future purchases from the Microsoft Store, but this is separate from the digital-only Windows 10 Store.

Hope this helps clarify things.
  6. Lubos123 Win User

Hry na XBOX One a PC (XBOX One and PC games)

Keď si kúpim XBOX Live a nejakú hru ktorá je v akcii s XBOX Live službou (EARTHLOCK, RAZED,...) tak tie hry budem vlastniť aj keď mi vyprší platnosť XBOX Live?
    Keď si kúpim spomínané hry s XBOX Live službou, tak sa mi uložia na môj Microsoft účet a budem ich môcť hrať aj na PC? (myslím hry ktoré si treba kúpiť, ale sú v zľave vďaka XBOX Live Gold)
    Hry ktoré sú zadarmo zo službou XBOX Live Gold, tak sa dajú hrať len po určitú dobu, alebo dokým mi nevyprší platnosť na XBOX Live?
    Hry z EA Access sa dajú stiahnuť cez Microsoft store aj na PC ?(keďže ide o digitálnu licenciu)

To isté aj s XBOX Game Pass, hry sa dajú pomocou služby hrať aj na PC aj na konzole XBOX?

Ktoré koľvek hry ktoré si kúpim na XBOX ONE cez Microsoft store, sa budú môcť hrať aj na PC? (keďže ide o digitálnu licenciu)
Thema:

Reklamace zakoupené hry prostřednictvím Windows Store. [Complaints purchased games through...