Brak karty Teredo [Edit - translation] - No Teredo card

Discus and support Brak karty Teredo [Edit - translation] - No Teredo card in XBoX on Windows to solve the problem; Dzień dobry mam problem z funkcjami sieciowymi FH4. Najprawdopodobniej brakuje u mnie karty Teredo. W menedżerze urządzeni jej nie ma oraz nie mogę jej... Discussion in 'XBoX on Windows' started by MateuszByrtek, Jan 7, 2020.

1. Brak karty Teredo [Edit - translation] - No Teredo card

Dzień dobry mam problem z funkcjami sieciowymi FH4. Najprawdopodobniej brakuje u mnie karty Teredo. W menedżerze urządzeni jej nie ma oraz nie mogę jej dodać. Wcześniej gra działała poprawnie (nie licząc wielu błędów, lecz działała). Czy jest możliwość pobrania
    tego bez ponownego instalowania całego systemu?

[Edit - translation] - Good morning, I have a problem with FH4 network functions. I am probably missing the Teredo card. It is not in the device manager and I cannot add it. Previously, the game worked correctly (not counting many bugs, but it worked).
    Is it possible to download this without reinstalling the entire system?

Brak karty Teredo [Edit - translation] - No Teredo card [​IMG]

:)

MateuszByrtek, Jan 7, 2020
  2. MateuszByrtek Win User

Dziękuje za wsparcie.

Tak, FH4 jest jedyną grą która ma ten problem. Tak również sprawdzałem tamten artykuł i niestety mi nie pomógł.

[Translation - Thank you for your support.

Yes, FH4 is the only game that has this problem. I also checked that article and unfortunately it didn't help me.]
  3. XBF Chris J Win User

Hello MateuszByrtek,

Thanks for keeping us updated. We understand that you are experiencing a teredo error when trying to play Forza Horizon 4 online. Is this correct? Is this the only game with this issue?

If you haven't already, check out this troubleshooting article: "Teredo is unable to qualify"

Also, you may want to post on the forza forums linked above if this is the only game with this issue.
  4. WPAK Win User

Web translation:

No Teredo card

Good morning, I have a problem with FH4 network functions.
    I am probably missing the Teredo card.
    It is not in the device manager and I cannot add it.
    Previously, the game worked correctly (not counting many bugs, but it worked).
    Is it possible to download this without reinstalling the entire system?

Response:

Hi there,

I've found two external pages with somethings you can try, the first is from the Forza forums so if you can't fix the issue with steps on this link, a good option would be to post your issue there too and hopefully somebody is able to supply a fix for you

This is a link to the Forza forums:
    https://forums.forzamotorsport.net/turn10_postst132900p9_-ANSWERED---PC--Can-t-connect-to-Horizon-Life--DNS-error.aspx

A second link has some steps to try and fix the Teredo issue, keep in mind that this is not an official Microsoft related page as far as I know:

https://windowsreport.com/forza-horizon-4-online-fix/
  5. MateuszByrtek Win User

Dziękuje za szybką odpowiedź, lecz z żaden sposób nie pomaga. Więcej czasu naprawiam tą grę niż w nią gram, a na zwrot pieniędzy nie mam co liczyć. Tak jak już mówiłem mój komputer zachowuje się jakby nigdy ta karta nie istniała żadne komendy w CMD czy szukanie
    sterownika nie pomaga, a także nie mogę nigdzie dostać suchego serownika do pobrania. A także nie posiadam win 10 PRO tylko HOME, przez co

gpedit.msc u mnie nie działa a wiele sposobów jest z nim związane.

[Edit - Translation] - Thank you for the quick reply, but it doesn't help in any way. I fix this game more time than I play it, and I can't count on a refund. As I said, my computer behaves as if this card never existed, there were no commands in
    CMD or searching for a driver does not help, and I can't get a dry controller to download anywhere. And I don't have 10 PRO wines, only HOME, which is why

gpedit.msc does not work for me and many ways are associated with it.
  6. Rey18 Win User

我的win10设备管理里没有任何相关teredo的驱动过时硬件里也没有更谈不上启用什么的了怎么办

我是在网络适配器里没有任何关于teredo的东西,并不是teredo被禁用

[Translation - I am not having anything about teredo in the network adapter, not teredo is disabled.]
Thema:

Loading...
  1. Brak karty Teredo [Edit - translation] - No Teredo card - Similar Threads - Brak karty Teredo

2. Brak dźwięku w Forza Horizon 5

in XBoX Games and Apps
    Brak dźwięku w Forza Horizon 5: Po ostatniej aktualizacji Forza Horizon 5 nie działa dźwięk :( 9cd349eb-6c14-4572-970c-f400a621ac49
  3. Brak emotek Minecraft Windows 10 Edition

in XBoX on Windows
    Brak emotek Minecraft Windows 10 Edition: Witam Od niedawna zacząłem grać w Minecraft Windows 10 Edition i gdy mój kolega pokazał mi emotki okazało się że ja nie mam takiego czegoś. On w zakładce emotki miał od nowości podstawowe...
  4. : Brak dźwięku w telewizorze [No sound on tv]

in XBoX TV Hardware
    : Brak dźwięku w telewizorze [No sound on tv]: : Brak dźwięku w telewizorze [No sound on tv] Witam serdecznie mam problem ponieważ nie mogę oglądać filmów z braku możliwości dźwiękowych. Czy potrzeba jest podłączenie głośników do tv?próbowałam...
  5. Brak sybskrypcji -[Translation - No subscription]

in XBoX on Consoles
    Brak sybskrypcji -[Translation - No subscription]: Pomimo że doładowałem konto to nie mogę zapłacić za xbox live Gold. Co mam zrobić aby opłata została pobrana? -[Translation - Even though I've recharged my account, I can't pay for Xbox Live...
  6. Brak możliwości dołączenia do gry online.[No ability to join an online game.]

in XBoX on Windows
    Brak możliwości dołączenia do gry online.[No ability to join an online game.]: Nie mogę dołączyć do gry multiplayer, jeżeli klikam na np. graj online to pojawia się błąd o treści "Funkcja zablokowana, wystąpił błąd komunikacji z serwerem." Reset komputera internetu itp. nie...
  7. Brak dźwięku metro exodus Xbox one [Mod translation-No metro sound exodus Xbox one]

in XBoX Games and Apps
    Brak dźwięku metro exodus Xbox one [Mod translation-No metro sound exodus Xbox one]: Witwjcie. Mam problem z dźwiękiem w grze metro exodus. Po rozpoczęciu gry, gdy ,,intro"(scena gdzie bohater opowiada że nie jest stworzony do życia w metrze) dobiegnie końca dźwięk wyłącza się....
  8. brak zakupionej gry na koncie[Translation-no purchased game in your account]

in XBoX on Consoles
    brak zakupionej gry na koncie[Translation-no purchased game in your account]: zakupiłem grę na microsoft store zapłaciłem z konta i gry nie ma co zrobić? [Translation-I bought a game on the microsoft store I paid from the account and the game has nothing to do?]...
  9. Brak realizacji zamówienia Baldur's Gate and Baldur's Gate II: Enhanced Editions...

in XBoX Games and Apps
    Brak realizacji zamówienia Baldur's Gate and Baldur's Gate II: Enhanced Editions...: Witam Dziś w nocy zakupiłem grę na Xbox One Baldur's Gate and Baldur's Gate II: Enhanced Editions. Niestety nie widzę zamówienia w historii, nie dostałem też od państwa żadnego maila z...
  10. Brak panelu logowania po naciśnięciu Zaloguj się

in XBoX on Windows
    Brak panelu logowania po naciśnięciu Zaloguj się: Przed wykupieniem subskrypcji postanowiłem sprawdzić czy aplikacja będzie działać. Zaktualizowałem Windows do wersji 1903, aplikacja Xbox (beta) zainstalowana. Chcę się zalogować poprzez przycisk...